Microsoft

System Center Configuration Manager Feedback

Suggestion box powered by UserVoice

How can we improve Configuration Manager?

OSD Task Sequence (1703) Not Displaying

When running a task sequence to deploy a 1703 based image, the second part of the task sequence: "Setup Operating System" does not display.

The screen saying "Just a moment..." is displayed instead of the SCCM task sequence screen, meaning you cannot see the progress.

If the machine is left, it does actually complete the steps, but it would be nice to see the SCCM screen once again!

42 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
  • facebook
  • google
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    James shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thanks for your feedback. Updating status to Noted and apologies for not getting to this one till now.

    From my testing this appears to be limited to 1703 (Redstone 2) or 1709 (Redstone 3). All tests with 1803 (Redstone 4) and 1809 (Redstone 5) have been fine also with Task Sequence Progress UI shown. The ‘Just a moment..’ is not something under task sequence control, installing manually shows the same behavior.

    Is this still an issue for you all with the more recent Windows releases?

    1 comment

    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      Submitting...

      Feedback and Knowledge Base